Od tego roku szkolnego klasy II na zajęciach technicznych poznają sztukę kulinarną począwszy od estetycznego nakrywania stołu, kulturę jedzenia poprzez wszystkie kuchnie świata. Najpopularniejszą potrawą grecką w Polsce okazała się sałatka grecka:) Jest bardzo zdrowa i pasuje na każdą okazję. Zajęcia cieszą się dużą sympatią wśród uczniów, jak również kadry pedagogcznej. Smacznie spędzamy czas razem przyrządzając i konsumując potrawy we wtorki i czwartki:). Spróbowaliśmy już zrobić kanapki w różnych wariantach, wypróbowaliśmy różne warianty sosów: czosnkowy cieszył się największym powodzeniem! Wersja dla smakoszy koniecznie musi być uzupełniona o oliwki i czosnek. Okazało się również, że potrawy mleczne mogą być nie tylko zdrowe, ale i smaczne: koktajle bananowe, truskawkowe i malinowe to hit!!! Oczywiście na naszym stole nie zabrakło surówek i sałatek, wśród których najlepszą okazała się ta z pieczarek i jajek wykonana przez chłopców z II a. BRAWO! Ostatnio klasa II a upiekła na zajęciach babkę marmurkową:) Absolutny HIT! Wszystkim, którym udało się spróbować tego wypieku, bardzo smakowało! Po tych sukcesach planujemy upiec pierniczki przeznaczone na choinkę bożonarodzeniową, która będzie zdobiła korytarz naszego gimnazjum.